Thema Koken maart 2017

19 maart 2017 Thema Koken

We zijn lopend n19 maart 2017 Thema Koken

We zijn lopend naar Kook & Ço gegaan. Daar hebben we eerst ranja gedronken en hebben we groepjes gemaakt. Beide groepen verzorgen een 3-gangendiner: voorgerecht verse tomatensoep, hoofdgerecht verse spaghetti en nagerecht verse pannacotta. De gang die je zelf had klaargemaakt mocht je ook zelf opdienen. Ook het koken hebben we praktisch allemaal zelf gedaan.

In het kort:

Bij de tomatensoep moesten veel tomaten gekookt en gepeld worden. Daarna ging dit met honing, zout en peper de oven in. Het begon al heerlijk te ruiken. Met een staafmixer maakten ze er een gladde soep van.

De spaghettisaus werd ook gemaakt van veel verse groente en lekkere kruiden. Dit moest allemaal klein gesneden worden en gekookt. De pasta maakten we helemaal zelf van pastameel en eieren. Dat was nog wel even een klus zeg!

Bij het toetje hadden we gelatine, slagroom, suiker en verse vanille nodig. Eerst werd de slagroom met vanille en suiker gekookt. De gelatine lag in koud water en werd daarna uitgeknepen. Daarna mocht de gelatine bij de slagroom in de pan. De andere groep maakte een panna-cotta zonder gelatine.

Naast dit toetje hadden we verse mango en meloen.

Tot slot hebben we alles samen lekker opgegeten. Er zijn al een paar kinderen die later misschien wel kok willen worden. We zijn erg trots op alle eenmalige koks van vandaag!

naar Kook & Ço gegaan. Daar hebben we eerst ranja gedronken en hebben we groepjes gemaakt. Beide groepen verzorgen een 3-gangendiner: voorgerecht verse tomatensoep, hoofdgerecht verse spaghetti en nagerecht verse pannacotta. De gang die je zelf had klaargemaakt mocht je ook zelf opdienen. Ook het koken hebben we praktisch allemaal zelf gedaan.

In het kort:

Bij de tomatensoep moesten veel tomaten gekookt en gepeld worden. Daarna ging dit met honing, zout en peper de oven in. Het begon al heerlijk te ruiken. Met een staafmixer maakten ze er een gladde soep van.

De spaghettisaus werd ook gemaakt van veel verse groente en lekkere kruiden. Dit moest allemaal klein gesneden worden en gekookt. De pasta maakten we helemaal zelf van pastameel en eieren. Dat was nog wel even een klus zeg!

Bij het toetje hadden we gelatine, slagroom, suiker en verse vanille nodig. Eerst werd de slagroom met vanille en suiker gekookt. De gelatine lag in koud water en werd daarna uitgeknepen. Daarna mocht de gelatine bij de slagroom in de pan. De andere groep maakte een panna-cotta zonder gelatine.

Naast dit toetje hadden we verse mango en meloen.

Tot slot hebben we alles samen lekker opgegeten. Er zijn al een paar kinderen die later misschien wel kok willen worden. We zijn erg trots op alle eenmalige koks van vandaag!

Thema Koken maart 2017

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status